✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept

Andra köpte också...

Frontline Vet 100 mg/ml Spot-on Lösning 4 x 0,5 ml

Läkemedel
189 kr 

Snabba fakta

  • Medel mot fästingar, loppor och löss

  • Skydd upp till 5 veckor

  • För katter över 8 veckor

Det här är ett receptfritt djurläkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Frontline Vet 100mg/ml (0,5 ml) är ett medel mot angrepp av fästingar, loppor och löss på katter som är över 8 veckor gamla. Lösningen kommer i enkla doseringspipetter som droppas på huden i kattens nacke och manke. Det rekommenderas att behandlingen sker på kvällen och det är viktigt att appliceringen blir på ställen där katten inte kommer åt att slicka. Medlet sprider sig därefter över pälsen inom 24-48 timmar. Skyddet mot fästingar varar under 3-4 veckor och mot loppor i 3-5 veckor.

Frontline Vet 100 mg/ml är godkänd att använda även till digivande och dräktiga katter.Behandlade djur bör inte hanteras eller lekas med förrän applikationsstället har torkat.

Dosering & användning

Till katter från 8 veckors ålder.Appliceras på huden: 1 pipett à 0,5 ml/katt.Bryt av "snap-off" spetsen på pipetten längs markeringen. Dela pälsen så att huden syns. Lösningen bör fördelas på två ställen, nacke och manke.Placera pipettens spets på huden och tryck flera gånger för att tömma innehållet direkt på huden.Var noga med att djuret inte får medlet i ögonen.Produkten sprider sig över djurets päls inom 24-48 timmar. Behandlade djur bör inte hanteras eller lekas med förrän applikationsstället har torkat. Det rekommenderas därför att djuren behandlas under kvällen.Ny behandling bör ej ske oftare än var 4:e vecka eftersom säkerhetsstudier med kortare behandlingsintervall saknas.Frontline Vet 100 mg/ml kan användas på digivande och dräktiga katter.

Förvaringsinstruktioner

Förvaras vid högst 25°C.

En ml innehåller: Fipronil (racemat) 100 mg, etanol, Polysorbat 80, povidon, butylhydroxianisol, butylhydroxitoluen, dietylenglykolmonoetyleter.

Artikelnummer

7046260735941

Klassificering

Receptfritt Läkemedel För Djur

Varumärke

Frontline

Beredningsform

Lösning

Förpackningsstorlek

4 st

Relaterade produkter

Apohem Magazine