Fri frakt över 299 kr och vid recept
Årets e-handlare 2023

Näsdroppar

Var förberedd när snuvan kommer på besök! Här hittar du saltvattenlösning och näsdroppar för barn och bebis. Välj bland varumärken som Renässans och Otri-Baby.

3 produkter
Du har tittat på 3 av 3 produkter

Förr eller senare knackar förkylningen på dörren. Ett vanligt symptom på förkylning är snuva och nästäppa. Att ha näsdroppar och saltvattenlösning som passar både bebis, barn och vuxna är därför toppen att ha hemma i det lilla apoteket.

Nästäppa hos spädbarn under 6 månader
Upp till cirka 6 månaders ålder andas spädbarn framför allt genom sin lilla, känsliga näsa. Blir barnet täppt i näsan blir det då svårare för barnet att andas, äta och sova. Då behövs lite hjälp för att lösa upp snoret, eftersom barnet inte kan snyta sig själv. Här kan näsdroppar med saltvattenlösning, nässug och nässköljning komma väl till pass.

Näsdroppar med saltvattenlösning
Näsdroppar med saltvattenlösning, även kallat koksaltdroppar är milda för slemhinnorna och kan användas så länge det behövs. Saltvattenlösning eller koksaltdroppar kan användas till spädbarn under 6 månader, och även till barn och vuxna. Kom ihåg att alltid läsa bipacksedeln före användning.

Hur länge hjälper näsdroppar?
Det finns olika typer av näsdroppar och nässprayer, och de kan vara godkända från olika åldrar. Det finns receptfria näsdroppar och nässprayer som har avsvällande effekt, och de ska endast användas under en begränsad period. Läsa anvisningarna och bipacksedeln noga så att du väljer rätt.

Hur ger man näsdroppar till bebis?
I bipacksedeln för de näsdroppar du valt finns information om dosering och hur näsdropparna ska ges. Läs alltid bipacksedeln innan användning. Två generella tips som kan vara bra att ha i åtanke när du ska ge näsdroppar, är att luta bebisens huvud lätt bakåt och att vara försiktig när du för in pipetten i näsborren.

Tips vid nästäppa hos bebis och barn
Att sova med huvudet i något upphöjd position är ett bra knep, då det kan hjälpa svullnaden i näsans slemhinnor att gå ner. För bebis med nästäppa kan det då vara skönt att sitta upprätt i en babysitter eller bärsele.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.