Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Proteindryck

Proteindryck är en färdigblandad dryck som innehåller mycket protein. Passar perfekt för dig som tränar och behöver fylla på med extra protein och viktiga aminosyror.  Det går både snabbt och enkelt! Det hjälper för både ökad prestation och en effektiv återhämtning. Proteindryck passar även bra för dig som bara vill ha ett gott och nyttigt mellanmål som mättar bra. En varierad och välbalanserad kost ska alltid komma i första hand.  Men det utesluter inte proteindrycker som ett bra tillägg när du vill öka intaget av protein under dagen. 

Proteinets funktioner

Protein ger oss energi och är ett näringsämne som vi alla behöver få i oss genom mat. Det består av tjugo stycken olika aminosyror som fungerar som byggstenar för kroppen. Av dessa är nio stycken så kallade essentiella aminosyror, vilket betyder att vi måste få i oss dem via kosten. Som många säkert känner till så spelar protein en viktig roll när det gäller att bygga muskler. Men näringsämnet har många fler viktiga funktioner i kroppen som inte får glömmas bort. Bland annat så krävs protein för ett väl fungerande immunförsvar, för att våra celler ska kunna kommunicera och för en sund hormonbalans. Protein ingår dessutom i alla kroppens vävnader och celler. Faktum är att protein är livsviktigt, utan det skulle vi inte klara oss. 

Vilken proteindryck ska du välja? 

En bra riktlinje är att välja den proteindryck som passar dig och dina behov bäst. Gillar du jordgubbssmak eller tycker du bättre om choklad? Testa dig fram och hitta din personliga favorit. Om du behöver gå ner i vikt kan du välja en dryck som är extra rik på protein och innehåller lite mindre energi. Proteinet kommer öka din mättnadskänsla och håller ditt blodsocker på en jämn och stabil nivå. Vill du istället bygga mer muskler kan det vara bra att välja en dryck som innehåller mer kolhydrater och mer energi.