Snabbt och smärtfritt direkt hem till dörren

Andra köpte också...

Niquitin Clear 7 mg / 24 timmar Depotplåster Nikotinplåster 7 st

Läkemedel
144 kr 

Snabba fakta

  • Nikotinplåster för rökavvänjning

  • Lindrar nikotinabstinens och dämpar röksug

  • Kan kombineras vid starkt röksug

  • 7 mg används som sista steget i behandlingen

Nikotinläkemedel är receptfria läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning. Nikotinläkemedel får inte säljas till personer under 18 år eller om det finns misstanke om langning.

Beskrivning

NiQuitin Clear är ett genomskinligt 24-timmars plåster som används vid rökavvänjning och fungerar som en tillfällig hjälp för att göra det lättare att sluta röka. Plåstret innehåller nikotin som tas upp till kroppen via huden och dämpar på så sätt de abstinensbesvär som lätt uppstår i samband med rökstoppet. Du fäster det direkt på kroppen och låter det sitta kvar under 24 timmar.

För optimalt resultat bör NiQuitin Clear användas under en period om 8-10 veckor, beroende på hur många cigaretter du brukar röka på en dag. Styrkan på 7 mg, steg 3, är avsedd för nedtrappning under de sista 2 veckorna.

Det är viktigt att du slutar att röka helt och hållet när du slutar röka med hjälp av NiQuitin Clear plåster. I vissa fall kan det underlätta att använda andra nikotinersättningsmedel i lägre styrka, såsom 2 mg sugtabletter eller tuggummi, i kombination med NiQuitin Clear depotplåster för att lättare stå emot ett plötsligt röksug. Om möjligt bör NiQuitin Clear användas som en del av ett rökavvänjningsprogram.

Tänk på att nikotinersättningsmedel kan påverka effekten av andra läkemedel, läs därför bipacksedeln noga. Om du använder insulin, har hjärtproblem eller högt blodtryck bör du kontakta din läkare innan du påbörjar din behandling med NiQuitin Clear plåster.

Dosering & användning

Vuxna över 18 år:

För bästa resultat bör nedtrappningsschemat följas. NiQuitin Clear 7 mg/24 timmar, används som steg 3 och är avsedd för behandlingens 2 sista veckor. Se bipacksedeln och avsnittet - Hur du använder NiQuitin Clear.

Plåstret fästs på kroppen 1 gång per dygn. Efter 24 timmar tas plåstret bort och ett nytt fästs på ett annat hudområde. Observera att området ska vara rent, helt och hårfritt. Använd inte fler än 1 plåster åt gången! NiQuitin Clear bör inte användas i mer än 10 veckor i följd. Se bipacksedeln för utförligt tillvägagångssätt.

Nikotinersättningsmedel kan påverka effekten av andra läkemedel, läs bipacksedeln noga. Om du använder insulin, har hjärtproblem eller högt blodtryck bör du kontakta din läkare innan du påbörjar din behandling med NiQuitin Clear plåster.

Diskutera med din läkare innan du användar NiQuitin Clear om du är gravid eller försöker bli gravid samt om du ammar.

Förvara plåstren oåtkomligt för barn och kasta använda plåster så att de inte är åtkomliga.

Verksamt ämne: 36 mg nikotin. Övriga innehållsämnen: Etylen/vinylacetat sampolymer, polyetyltereftalat, polyetylenfilm, polyisobutylen och vit tryckfärg (titandioxid, E171).

Hittas även bland

Artikelnummer

7046260035553

Klassificering

Nikotinläkemedel

Varumärke

NiQuitin

Beredningsform

Depotplåster

Ursprungsland

Storbritannien

Förpackningsstorlek

7 st

Passar bra till

Relaterade produkter