Snabbt och smärtfritt direkt hem till dörren
Årets e-handlare 2023

Andra köpte också...

Ferti Lily Befruktningskopp 1 st

Medicinteknisk produkt
375 kr 
Ord.pris 469 kr (-20%)Lägsta pris 445 kr (-16%)
Slutsåld, Bevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!

Snabba fakta

  • Öka dina chanser att bli gravid

  • Mjuk, bekväm och enkel att använda

  • Inga hormoner, läkare eller invasiva ingrepp

Det här är en CE-märkt medicinteknisk produkt.

Beskrivning

Ferti Lily befruktningskopp är ett hormonfritt befruktningshjälpmedel som hjälper till att öka dina chanser att bli gravid. Koppen är mjuk, bekväm och enkel att använda. Tillverkad av 100% medicinsk silikon. 

Du sätter in Ferti Lily i slidan efter samlag och utlösning för att hjälpa till att lyfta spermierna uppåt mot livmoderhalsen (öppningen till livmodern), och därefter hålla spermierna kvar i den skyddande miljön. På så sätt överlever fler spermier och fler av dem simmar upp i livmodern. Ju fler spermier som kommer in i livmodern, desto större chans att en av dem ska nå och penetrera ägget, vilket ökar chanserna för att bli gravid.

Ferti Lily kan sitta kvar i slidan i upp till en timme och håller spermierna på plats, även när du kissar eller duschar.

Dosering & användning

Såhär använder du Ferti Lily:

Steg 1. Innan du sätter i koppen för första gången, koka den i rent vatten, klappa den torr, och placera sedan koppen i bomullspåsen som medföljde. Kom ihåg att hålla den i närheten av din säng, då kan du sätta in den efter att ha haft samlag utan att behöva resa på dig.

Steg 2. Ha samlag. Efter att din partner har ejakulerat inuti dig, och utan att sätta dig eller ställa dig upp så att någon sperma rinner ut, ta fram koppen ur påsen. Vrid den ut och in så att den ser ut som ett paraply (Piktogram B). Håll den med skaftet riktat ut mot dina fötter, och med ett finger inuti den uppåtvända koppen 

Steg 3. För försiktigt in den uppvända koppen i slidan. När den når toppen av din vaginala kanal, håller du koppen på plats med det införda fingret och drar samtidigt försiktigt i skaftet (du kanske tycker att det är lättast att använda din andra hand för det) för att på så sätt vända tillbaka koppen till sin ursprungliga form.

För att kontrollera att du har gjort det på rätt sätt, känn efter skårorna som finns på utsidan av koppen på vardera sidan skaftet. Om koppen fortfarande är vänd ut och in kommer du knappt att kunna känna dem och då är det tydligt att koppen är rättvänd. (Det kan vara bra att kontrollera var skårorna är innan du sätter i koppen).

Oroa dig inte för mycket om du inte säkert kan säga om koppen är rätt insatt eller inte. Spermierna kommer fortfarande att vara inne i dig, närmare livmoderhalsen och koppen kommer fortfarande att hindra dem från att rinna ut, så ta det bara lugnt. Övning ger färdighet. Fortsätt använda Ferti Lily och snart nog kommer du att få kläm på det.

Koppen kan bäras från 20 minuter upp till maximalt 1 timme.

 

Ta ut koppen:

Tvätta händerna med tvål och vatten. Hitta en bekväm position, antingen stående eller sittandes på toaletten, och tryck försiktigt nedåt med dina nedre mag-/bäckenbottenmuskler (som om du hade tarmrörelse).

Ta tag i skaftet med fingrarna. Slidan är bara ca 8-10 cm lång, därför kan den redan vara åtkomlig; om inte, sätt in pekfingret i slidan för att nå den. Dra långsamt i skaftet tills du känner basen av koppen vid slidans öppning.

Med fingrarna, ta tag i koppen vid skårorna som redan nämnts, och nyp försiktigt till vid koppens bas för att vika den inåt, vilket gör det lättare att dra ut. Eller använd ett finger som du för in på sidan av koppen för att lossa den. Ta försiktigt ur koppen från slidan. Töm innehållet i toaletten eller handfatet, tvätta sedan koppen grundligt (15-20 sekunder) med varmt vatten och förvara enligt anvisningarna.

Följ förpackningens instruktioner för rengöring. 

Bra att veta är att koppen kan naturligt, långsamt missfärgas över tiden. Detta försämrar inte dess funktionalitet.

ANVÄND INTE vinäger, tea treeolja, parfymerad tvål, kastilien/pepparmintstvål, oljebaserad tvål, desinfektionslösning, antibakteriell tvål, handsprit, våtservetter, diskmedel, väteperoxid, blekmedel eller andra starka kemikalier för att försöka ljusa upp koppen igen. Dessa kan skada silikonet och orsaka irritation.

Förvaringsinstruktioner

Förvara koppen i den medföljande bomullspåsen.

Tillverkad i Schweiz av 100% medicinsk silikon.

Artikelnummer

8719326509907

Klassificering

Medicinteknisk produkt

Varumärke

FERTI LILY

Förpackningsstorlek

1 st

Relaterade produkter

Apohem Magazine