✓ Fri frakt över 349 kr och vid recept

Andra köpte också...

Powerfruits Ekologiska Kakaonibs 500g

-20%
Eko
133 kr 
Ord.pris 167 kr (-20%)Lägsta pris 133 kr 
Upp till 50%gäller t.o.m. 2024-07-28
Slutsåld, Bevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!

Beskrivning

Ekologiska kakaonibs (RAW) från Powerfruits kan användas till olika desserter, strös över glass med färska bär, i smoothies och bakning. Om man vill kan man även mortla kakaonibsen så att man får mindre bitar/pulver så kan man använda de till att smaksätta allt möjligt. Eller så äter man dem precis som de är.

Kakao innehåller antioxidanter, C-vitamin samt flera olika mineraler och järn. Det innehåller även teobromin. Teobrominet är besläktat med koffein och teofyllin, men ger svagare effekter än dessa.

Kakao (Theobroma cacao) är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Släktet Theobroma omfattar 20 arter, men det är bara Theobroma cacao som används till kakao och chokladframställning. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas, men spreds vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna.

Dosering & användning

Kakaonibs kan användas till olika desserter, strö över glass med färska bär, i smoothies, i bakning (chokladkakor t.ex.). Om man vill kan man även mortla nibsen så att man får mindre bitar/pulver så kan man använda de till att smaksätta allt möjligt.

Förvaringsinstruktioner

Torrt & svalt

Näringsvärde per 100 gram:
Energi: 2414kJ/577kcal
Fett: 52g
- varav mättat fett: 30g
Kolhydrater: 6g
- varav sockerarter: 2g
Protein: 13g
Fibrer: 23g
Salt: 0,2 g

Ingredienser
Ingredienser: Ekologiska Kakaonibs

Hittas även bland

Relaterade produkter

Apohem Magazine