Alltid fri frakt vid recept
Snabb leverans & fri frakt över 249kr

Andra köpte också...

A.vogel Sabamin kapslar 90 st

Läkemedel
399 kr 
Slutsåld, Bevaka, så mejlar vi när den är tillbaka!

Snabba fakta

  • Växtbaserat läkemedel mot lättare urineringsbesvär

  • Används efter konstaterad godartat prostataförstoring

  • Mjuka kapslar

Det här är ett växtbaserat läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Sabamin är ett växtbaserat läkemedel som används vid lättare urineringsbesvär orsakat av en godartad prostataförstoring. Sabamin innehåller extrakt av frukt från sågpalmetto och kommer i mjuka kapslar. 

Med ökad ålder blir prostatan större. Redan i 50-års åldern är den förstorad hos de flesta män men alla får inte besvär. Hos en del trycker dock den förstorade körteln mot urinröret vilket gör att urinröret pressas samman och besvär uppstår. Symtomen kan visa sig som täta trängningar och svårigheter att tömma blåsan helt. Med urinträngningar menas att man känner ett plötsligt behov att kissa oavsett tid på dygnet.

Inom det här problemområdet undviker män ofta att söka hjälp, trots att den finns hjälp att få. Därför går också många obehandlade helt i onödan. A.vogel Sabamin kan användas vid godartad prostataförstoring. Det vill säga efter att en läkare har konstaterat att det inte finns någon allvarlig bakomliggande sjukdom.

Om du står på Waran och vill börja använda A.vogel Sabamin är det viktigt att du talar om det för din läkare.

Dosering & användning

Vuxna och äldre män med godartad prostataförstoring:

1 kapsel dagligen. Svälj kapseln hel med vätska, lämpligen i samband med måltid. Använd inte Sabamin om kapseln har spruckit och innehållet läckt ut. Om besvären förvärras eller kvarstår i mer än 6 månader ska du kontakta läkare för att få en ny bedömning gjord.

Behandling samtidigt med Waran eller liknande måste först kontrolleras med en läkare! Tala även om för din läkare om du tar andra läkemedel, innan du börjar använda Sabamin.

Förvaringsinstruktioner

Förvaras vid högst 25 °C. Kapslarna förvaras i försluten burk. Förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Utgångsdatum: se botten på förpackningen.

Den aktiva substansen i 1 kapsel är 320 mg extrakt av frukt av sågpalmetto (Serenoa repens (Bartram) small), motsvarande ca 3,4 g torkad frukt av sågpalmetto.Övriga innehållsämnen är gelatin (från svin), glycerol, vatten, flytande sorbitol (E420) och röd, svart och gul järnoxid (E172).

Hittas även bland

Artikelnummer

7313700016909

Klassificering

Växtbaserade Läkemedel (Vbl)

Varumärke

A.Vogel

Beredningsform

Gel

Ursprungsland

Schweiz

Förpackningsstorlek

90 st

Relaterade produkter

Tips & råd