Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden
Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron

Fri frakt vid recept eller köp över 199kr

Rakhyvlar

När du ska ta bort oönskat hår på kroppen och i ansiktet kan du använda dig av rakhyvlar. För en hudnära rakning är det bäst att använda rakhyveln tillsammans med raklödder eller rakgel. Då mjukas huden upp samtidigt som rakhyveln glider bättre på huden och minimerar risken för små skärsår.

Hårväxt i ansiktet och på kroppen är helt naturligt. Men ibland kan vi vilja avlägsna håret på vissa ställen, både av estetiska och praktiska skäl. Mångas givna favorit när det kommer till avlägsning av kroppshår är rakhyvlar. När du använder en rakhyvel skär du bort hårstråna från det önskade stället och får ett hårfritt resultat i mellan 1-3 dagar. 

En hudnära rakning

När du ska raka dig med rakhyvel är det viktigt att du alltid gör det på blöt hud. Gärna efter duschen då hårstråna har mjukats upp. För att undvika att få skärsår i huden är det viktigt att alltid använda en rakhyvel som inte är för slö. Om du gör det kan det leda till att du måste ta i hårdare och raka dig flera gånger på samma ställe, vilket både kan irritera huden och göra så att du råkar skära dig. Vissa rakhyvlar har utbytbara rakblad, på så vis kan du använda bladet på din rakhyvel längre. Det finns även engångsrakhyvlar som du använder en gång och sedan kasserar. 

Om du ska raka dig på kroppen kan det vara bra att använda dig av en kroppspeeling innan rakningen. Då avlägsnar du döda hudceller och får ett bättre resultat. Använd sedan rakhyveln tillsammans med ett raklödder eller rakgel för att mjukgöra huden och ge rakhyveln ett bättre glid. Efter rakningen kan huden vara lite röd och irriterad, använd därför en lugnande och återfuktande hudkräm eller bodylotion.

För ett långvarigt resultat

Eftersom rakhyveln skär av håret vid roten växer håret snabbt ut igen. Om du vill ha ett mer långvarigt alternativ kan du istället använda dig av en produkt för hårborttagning som till exempel vax eller hårborttagningskräm. Med en sån typ av hårborttagning dras håret bort från roten och det tar längre tid innan det växer ut igen.