Snabb leverans, såklartFri frakt vid recept eller köp över 199krSchyssta priser och erbjudanden

Fotkräm

När huden på fötterna blir torra kan en fuktgivande fotkräm vara till stor hjälp. När fötterna blir torra kan du lätt få hälsprickor och förhårdnader. Återfukta därför med en fet kräm så fort du känner att huden börjar bli torr.

Det är vanligt att känna sig torr och fnasig om fötterna. Det kan både bero på att många av oss inte är jättebra på att ta hand om våra fossingar. Men även på grund av att vi inte har några oljekörtlar under fotsulorna som kan hjälpa huden att återfukta sig själv. Därför måste du ibland tillföra fukt utifrån.

Fotkräm för torra fötter

Torra fötter behöver som sagt återfuktas för att balansen i huden ska återställas. Fotkrämer är speciellt anpassad för huden på fötterna och ofta fetare än krämer för övriga kroppen. Därför brukar det vara allra bäst att smörja in fötterna innan du går och lägger dig på kvällen.

Behandla dina torra fötter

Väck liv i dina torra och trötta fötter med några enkla steg. 

  • Börja med att mjuka upp fötterna i ett härligt fotbad. Använd gärna ett fotbadsalt för att mjuka upp förhårdnader ytterligare.
  • Fila fötterna med en fotfil för att avlägsna död hud. På så vis hjälper du fotkrämen tränga djupare in i huden.
  • Avsluta med att massera in en fotkräm över hela fötterna. Undvik att smörja in mellan tårna då det i värsta fall kan ge dig fotsvamp.

Om du har mycket torr hud och förhårdnader på fötterna kanske det inte räcker med att avlägsna den döda huden med en fotfil. Då kan du testa att använda exfolierande sockor som är ännu mer effektiva på att ta bort död hud och mjuka upp förhårdnader.  

Hälsprickor och förhårdnader

Om du inte behandlar dina torra fötter i god tid kan du i värsta fall få hälsprickor och förhårdnader. Det är ett vanligt problem som orsakas av att torr hud som bildas till slut spricker. Läs mer om hälsprickor och hur du kan behandla dem här.

Allergi
Baby & barn
Djur
Elektronik
Förkylning
Hjälpmedel & säkerhet
Hudvård
Hushåll
Hårvård
Intimvård
Mage & tarm
Mat & dryck
Munvård
Presenter
Sex & lust
Sluta röka
Smink
Sår, bett & stick
Träning
Viktkontroll
Vitaminer & kosttillskott
Välmående
Värk & feber
Ögon & öron