Snabb leverans & fri frakt över 199kr

Nagelsvamp

13 produkter

Nagelsvamp

Nagelsvamp och fotsvamp orsakas av samma typ av svamp. Under gynnsamma förhållanden kan de snabbt växa och leda till problem för dig. Du kan ofta lätt behandla din nagelsvamp hemma. 

Symtom på nagelsvamp

Eftersom fotsvampen är så pass smittsam kan den även sprida sig till nageln och orsaka nagelsvamp. Det är en infektion i själva nageln som du ofta inte märker förrän svampen fått fäste på riktigt.

Om dina naglar blir missfärgade, gula, förtjockade och spröda kan det tyda på att du har drabbats av nagelsvamp. Nagelsvamp är väldigt smittsamt och bör behandlas då det i värsta fall kan leda till att nageln släpper från nagelbädden och trillar av.

Behandling av nagelsvamp

Nagelsvamp orsakas oftast av att fotsvampen har spridit sig till nageln. Därför är det alltid viktigt att behandla fotsvamp i god tid och inte låta den sprida sig för att förhindra att den får fäste även på nageln.

Misstänker du att du kan ha drabbats av nagelsvamp rekommenderar vi alltid att du tar kontakt med din vårdcentral eller läkare. De kan hjälpa dig att ställa rätt diagnos och avgöra hur du bäst behandlar dina naglar.

Om du är gravid, ammande eller har ett barn som är under 10 år och visar symtom på fotsvamp eller nagelsvamp bör du ta kontakt med en läkare innan du påbörjar en behandling själv. Vid frågor och råd kan du alltid kontakta vår kundservice.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.