Fri frakt över 299 kr och vid recept
Årets e-handlare 2023

Nässpray för barn

Har du en liten som är täppt i näsan? En snorig och täppt liten näsa kan göra det svårt att andas. Här hittar du nässpray för barn i olika åldrar.

15 produkter

Nässpray för barn

Har du ett barn med nästäppa? Nässpray för små barn innehåller ofta koksalt, som rengör näsan  effektivt men skonsamt. Det finns både isotona och hypertona koksaltlösningar. Isoton är samma salthalt som vi har i kroppen, det rengör och återfuktar näsan. Hyperton är saltare och minskar svullnad genom att dra ut vätska. Det finns även avsvällande nässpray för barn, i form av receptfria läkemedel, de minskar svullnaden i näsans slemhinna och gör det därmed lättare att andas. Små barn andas främst med näsan, därför kan det vara bra att alltid ha en nässpray för barn i lilla apoteket. Men kika alltid på åldersgränsen på förpackningen! Ett tips är att kombinera nässpray för barn med en nässug, det kan göra det lättare att rengöra näsan om ditt barn inte lärt sig fräsa ännu. Här hittar du nässpray för både lite äldre och riktigt små barn – från varumärken som Otrivin, Nezeril och frida baby.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.