Snabb leverans & fri frakt över 199kr

Andra köpte också...

Nipaxon oral suspension 2,5mg/ml, 250ml

Läkemedel
109 kr

Snabba fakta

  • Hostmedicin mot tillfällig rethosta

  • Dämpar hostreflexen

  • Kan användas från 2 år

Det här är ett receptfritt läkemedel. Läs Bipacksedel noga före användning.

Beskrivning

Nipaxon är ett läkemedel mot rethosta och kan användas från 2 års ålder och uppåt. Den aktiva substansen Noskapin verkar genom att dämpa själva hostreflexen, vilket gör att behovet att hosta minskas. Nipaxon hostmedecin ska drickas som den är och intas mellan måltiderna. Den har en smak av fänkål.

Hosta är inte en sjukdom utan ett symtom på att kroppen vill rensa luftrören och ska därför inte dämpas i onödan. Däremot kan det vara jobbigt att hosta länge, speciellt om du besväras på natten och inte kan sova. Då kan Nipaxon vara bra att ha till hands.

Tänk på att Nipaxon är avsedd för rethosta. Besväras du istället av en hosta med segt slem finns det andra hostmedeciner som kan hjälpa.

Välvald guidar dig till de läkemedel vars läkemedelsföretag uppfyller apoteksbranschens krav på ett mer transparent hållbarhetsarbete. Läs mer om guiden Välvald hos Sveriges Apoteksförening.

Dosering & användning

För vuxna och barn över 2 år:Vuxna: 20ml, 3 gånger dagligen.Barn: 10-14 år: 10ml, 3 gånger dagligen.4-10 år: 5ml, 3 till 4 gånger dagligen.2-4 år: 2,5ml, 3 till 4 gånger dagligen.Nipaxon ska tas mellan måltiderna.Nipaxon kan användas av gravida och ammade kvinnor. Noskapin går över i modersmjölk och du bör därför rådgöra med din läkare vid mer än tillfälligt bruk av Nipaxon under amningen.Använd inte Nipaxon utan att först ha pratat med din läkare om du behandlas med warfarin.Ge inte Nipaxon till barn under 2 år utan läkares föreskrift.

Verksamt ämne: Noskapin 2,5 mg/mlHjälpämnen: Glycerol (85%, sötningsmedel) 433 mg/ml, etanol (96%) 2,2 mg/ml (alkoholhalt motsvarande 0,3% (v/v)), Poloxamer, Kelgum (xantangummi E415 och fruktkärnemjöl E410), dinatriumfosfatdihydrat, natriumdivätefosfatdihydrat, fänkålolja, metylparahydroxibensoat (konserveringsmedel E218), propylparahydroxibensoat (konserveringsmedel E 216), renat vatten.
Artikelnummer3574661667423
KlassificeringReceptfritt Läkemedel
VarumärkeNipaxon
Målgruppbarn
BeredningsformFlytande
EgenskapVälvald
UrsprungslandSverige
Förpackningsstorlek250 ml

Relaterade produkter

Tips & råd