Fri frakt över 299 kr och vid recept
Årets e-handlare 2023

Halsont hos barn

Har ditt barn fått halsont? Det kan göra riktigt ont! Här hittar du halsspray och halstabletter för barn. Men kika alltid på åldersrekommendationen på förpackningen.

16 produkter

Halsont hos barn

Halsont hos barn

Har ditt barn fått ont i halsen? Det kan kännas riktigt jobbigt för en liten. Halsont hos barn är dessutom inte helt lätt eftersom de allra minsta  inte kan suga på halstabletter på samma sätt som vuxna. Som tur är finns det vissa halstabletter och produkter mot halsont som barn kan använda!

 

Vad kan man ge barn mot halsont?

Om ditt barn har halsont kan du testa halsspray, de flesta sorter kan användas från 4 års ålder. Halsspray fungerar oftast genom att lägga sig som en skyddande hinna mot virus och bakterier i halsen. Det finns också vissa halstabletter för barn, de kan oftast användas från 5–6 års ålder, kontrollera alltid åldersgränsen på förpackningen innan. Annars är ett tips att ge barn med halsont kall mat såsom yoghurt, glass eller smoothie – det kan lena skönt i halsen. 

 

Kan man ha ont i halsen utan att vara sjuk?

Halsont kommer ofta hand i hand med förkylning och feber hos barn. Förkylning hos barn orsakas oftast av ett virus och svalget kan bli inflammerat. Det är vanligt att barn blir förkylda flera gånger per år! Men det är också möjligt att ha ont i halsen utan att vara sjuk, till exempel om barnet sjungit eller skrikit högt.


Här hittar du halstabletter, halsspray och produkter för halsont hos barn. Och du, passa på att fylla på lilla apoteket med allt annat du behöver för förkylning och feber hos barn, som nässpray för barn, näsdukar, febertermometer och febernedsättande.

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.