K-vitamin

Söker du K-vitamintillskott? K-vitamin behövs för blodets koagulation och bidrar till normal benstomme. Här hittar du kosttillskott med K-vitamin.

21 produkter
Du har tittat på 21 av 21 produkter

K-vitamin

Vad är K-vitamin bra för? K-vitamin är en fettlöslig vitamin som är nödvändig för blodets koaguleringsförmåga. K-vitamin bidrar även till att bibehålla normal benstomme. Med andra ord är det en mycket värdefull vitamin för oss människor.

Vem behöver K-vitamin?
Alla människor behöver K-vitamin, och genom att äta näringsrikt och varierat får du oftast i dig allt som kroppen behöver för att fungera normalt.

I vilken mat finns vitamin K?
Vitamin K får vi dels i oss genom kosten, men det bildas också av tarmbakterier hos oss människor. De två vanligaste K-vitaminerna är vitamin K1 (fyllokinon) och vitamin K2 (menakinoner). Vitamin K1 finns bland annat i bladgrönsaker och kål. Livsmedel som kött, äggula, lever och mejeriprodukter innehåller högre halter av vitamin K2. Förutom att få i sig K-vitamin genom kosten, finns det även kosttillskott med K-vitamin. K-vitamintillskott finns i lite olika former – allt från K-vitamintabletter, K-vitaminkapslar till K-vitamin löst i olja.


K-vitamin och blodförtunnande läkemedel

Äter du blodförtunnande läkemedel (som exempelvis Waran) bör du rådfråga din läkare innan användning av K-vitamin, eftersom K-vitamin kan minska effekten av blodförtunnande läkemedel.