✓ Fri frakt över 299 kr och vid recept

Pollenallergi hos barn

Barn med pollenallergi? Här hittar du receptfri pollenmedicin för barn. Allt från nässpray, ögondroppar och pollentabletter för barn.

11 produkter

Pollenallergi hos barn

Med våren och varmare väder kommer pollensäsongen. Som tur är finns receptfri pollenmedicin som kan ge välbehövlig lindring för små rinnande näsor och kliande ögon. Här hittar du receptfri pollenmedicin för barn, i form av nässpray, ögondroppar och pollentabletter.

 

Hur vet jag att mitt barn har pollenallergi? 

Nästäppa och snuva, att det kliar i näsan, kliar och rinner i ögonen är vanliga symptom på pollenallergi hos barn. Pollenallergi och förkylning hos barn är lätt att blanda ihop. Men bra att tänka på är tjock snuva och feber inte hör till pollenallergi. Känner du dig osäker på ditt barn symptom? Vänd dig till din vårdcentral för att få hjälp och råd.

 

När ska jag söka vård för pollenallergi hos barn?
Fungerar inte receptfria läkemedel mot ditt barns pollenbesvär, sök vård för att utreda om det kan vara något annat än pollenallergi eller om det behövs receptbelagda mediciner. Det är viktigt att söka vård om ditt barn får andningsbesvär, eller om det handlar om ett litet barn.


Små barn och pollenallergi

Att barn under 2 års ålder får pollenallergi är ovanligt, men om du misstänker det ska du söka vård för att veta säkert.

 

Tre tips under pollensäsongen

 

1. Tvätta bort pollen

Barn leker gärna utomhus, och när pollenpartiklarna virvlar omkring i luften fastnar de lätt i både kläder och i håret. Tvätta bort pollen genom att tvätta kläderna lite oftare, och genom att bada eller duscha innan läggdags.

 

2. Torka tvätten inomhus

Brukar du torka tvätten utomhus? Pollen fastnar lätt i textilier, så under pollensäsongen är det en bra idé att torka tvätten inomhus.


3. Undvik nyklippta gräsmattor
Hitta andra platser för lek och bus än på en nyklippt gräsmatta (så slipper ni riskera att pollenbesvären blir värre).

Den här kategorin innehåller receptfria läkemedel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln innan du använder receptfria läkemedel.