- Hem
- Mat & dryck
- Skafferi
- Sötning
Sötning
Ibland behövs det lite socker, sirap eller honung för att söta upp mat och dryck. Hitta dina söta favoriter här!
evertaste food
Erytritol 500g
Nick's
Nick´s Use Like Sugar Sockerersättning 300 g
Hermesetas
Stevia Sweet Lättströ 75g
Superfruit Foods
Raw Agave Syrup 250g
MGO
Manukahonung 600+ 250 g
Sukrin
Melis 400 g
Rawpowder
Björksocker 300 g
Sukrin
Gold 500 g
MGO
Manukahonung 300+ 250 g
Garant
Ekologisk Flytande Honung 350 g
Sukrin
Syrup Maple 450 g
Sukrin
Syrup Gold 450 g
Närokällan
Erytritol Eko 500 g
Powerfruits
Lindhagens Svensk Honung 500 g
Renée Voltaire
Honung Len & Söt 400 g
Manuka Lab
Manukahonung MGO 525+ 250 g
Hermesetas
Gold Lättströ Refill 90g
Sukrin
Organic 400 g
Lakritsfabriken
Salty Liquorice Syrup 100 ml
Hermesetas
Mini Sweeteners 400 tabletter
Manuka Lab
Manukahonung MGO 700+ 250 g
Manuka Lab
Manukahonung MGO 300+ 250 g
MGO
Manukahonung 100+ 250 g
Sötning
Socker, sirap eller honung kan användas för att söta upp mat och dryck. Alla tre har sina unika egenskaper och vilken sort du väljer beror på vad du ska använda det till – och din personliga smak förstås. Socker är kaloririkt, så det är bra att använda det med måtta, oavsett om du väljer vitt socker, rörsocker eller farinsocker. Sirap är ett flytande sötningsmedel som tillverkas genom att koka ner sockerlösningen. Det finns olika sorters sirap där smaken skiljer sig lite mellan varje. Sirap är oftast sötare än socker och används för att söta och binda maträtter, såsom pecanpaj och krispiga lökringar. Honung är utöver den söta smaken rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter och smaken varierar beroende på var bina har samlat nektar. Häftigt, ellerhur? Honung kan även användas vid halsont och hosta, lös upp honungen i lite varmt vatten eller te eller ta en sked som det är. Det kan kännas lenande i halsen. Förutom socker, sirap och honung hittar du även flera olika sockerersättare från till exempel Nick´s, Rawpowder och evertaste food här.